Abierto València 2022

Obert València 2022
X ANIVERSARI OBERT VALÈNCIA

L’Associació de galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LAVAC) inaugura temporada amb la celebració de la desena edició d’Obert València. Esdeveniment que es consolida, després d’una dècada d’obertura ininterrompuda, com un dels esdeveniments artístics i culturals més destacats de la Comunitat Valenciana. Deu anys de celebració d’Obert València que reflecteixen el panorama artístic i cultural de la Comunitat.

Obert València tindrà lloc des del 23 al 30 de setembre, sumant al tradicional Opening de temporada de les galeries més rutes guiades, taules redones i activitats, la principal missió de les quals és acostar l’art contemporani al públic.

En aquesta edició tan especial volem agrair als patrocinadors i col·laboradors que ens han acompanyat tots aquests anys, i sense els quals no podríem haver arribat fins ací, el seu suport a les galeries, els artistes i l’art. A més, donem la benvinguda a nous patrocinadors i col·laboradors que sumen adquisicions i activitats a aquesta desena edició.

Com cada any comptarem amb les adquisicions de la Conselleria de Cultura a la “Millor Exposició” i de l’Ajuntament de València al “Artista Destacat”, que seran triades per un jurat professional que enguany està compost per Marta García Pastor, cap del Servei de Patrimoni Històric i Artístic de l’Ajuntament de València, Joan Ramon Escrivà i Monzó, conservador de l’IVAM, José Luis Pérez Pont director del Centre del Carme Cultura Contemporània en Consorci de Museus CMCV, Blanca de la Torre, historiadora de l’art, crítica i comissària d’exposicions, i Nimfa Bisbé, directora de la col·lecció d’art contemporani en Fundació “La Caixa”.

També s’atorgaran les adquisicions de Fundació Hortensia Herrero, la col·lecció DKV, Gandia Blasco Group, Makma i la Fundació Juan JoséCastellano Comenge. A aquestes adquisicions se sumen enguany les de la Fira Mart, de Castelló, Col·lecció La Escalera i Col·lecció Kells

Cerveses Alhambra, a través de la seua plataforma de creació contemporània crear/sense/pressa, celebra per tercera vegada en Obert València el Premi Cerveses Alhambra amb l’objectiu de reconéixer, difondre i potenciar les creacions dels artistes emergents i de les galeries que els acullen, per a acostar-les a un públic més ampli i contribuir a la revaloració de les obres. Un premi que s’elegirà per votació popular a través de la xarxa i s’entregarà l’últim dia de l’esdeveniment, el 30 de setembre.

El X Aniversari comptarà amb una programació amb major nombre d’activitats, del 23 al 30 de setembre, on s’inclouen els següents actes:

El divendres 23 de setembre a les dotze del migdia arranca la setmana gran de l’art a València amb la roda de premsa que se celebrarà en l’IVAM, que es retransmetrà via streaming i en la qual es donaran a conéixer les adquisicions de les diferents col·leccions i institucions. A la vesprada, de 17:00h a 21:00h el tradicional Opening de les 17 galeries serà un esdeveniment ineludible a la ciutat.

El matí del dissabte 24 de setembre estan previstes les ARCO GalleryWalks, visites guiades patrocinades per Fira ARCO i amb la col·laboració de PERMEA, programa de mediació del CCCC. A la vesprada a les 18:00h tindrà lloc la Taula Redona “Mirades privades a l’Art Contemporani”, patrocinada pel Secret de la Filantropia i moderada pel seu president, Luis Trigo, en l’IVAM. Els participants en aquesta ocasió seran: Steffie Phlippen i Francisco Sánchez, fundadors de la Col·lecció La Escalera, el col·leccionista Josep María Civit, i el director de Fundació Campocerrado i també col·leccionista, Borja Fernández-Cobaleda. Per a concloure el dia a les 20:00h tornarà a celebrar-se la Festa en l’IVAM, que no es donava lloc des de fa 2 anys, a causa de la pandèmia.

El diumenge 25 de setembre, com a novetat i ampliant la programació usual d’Obert València, les galeries obriran les seues portes al matí i es realitzaran visites guiades, ARCO GalleryWalks, de la mà de PERMEA.

Des del dilluns 26 al dijous 29 de setembre, i una novetat més d’aquesta desena edició, es realitzarà cada vesprada una visita guiada a les galeries gràcies al suport de Cerveses Alhambra.

El dimarts 27 de setembre a les 19:00h se celebrarà la Taula Redona “Diàlegs sobre últimes tendències en mercat d’art contemporani” organitzada per Postgrau euMGAC en Fundació Cañada Blanch amb la participació de Marta Pérez Ibáñez, assessora de Col·leccions i Investigadora, i els directors del Postgrau Jorge Sebastián i Amparela Benlliure.

El divendres 30 de setembre, com a colofó a l’esdeveniment, s’anunciarà el guanyador del Premi Cerveses Alhambra, tancant Obert València amb una celebració en la galeria guanyadora.

Ampliem la nostra col·laboració amb València Capital Mundial del Disseny 2022 que inclourà les visites guiades a les galeries en la programació del seu festival World *Design Street Festival. I gràcies a la col·laboració de ÈTICA i Caixa Fòrum València realitzarem visites privades a Biohub, de la mà de Fernando Ibáñez, Cofundador i director general d’ÈTICA, i a la recentment inaugurada seu de Caixa Fòrum a València de la mà de Nimfa Bisbé, directora de la col·lecció d’art contemporani en Fundació “La Caixa”.

Les galeries participants en aquesta X edició d’Obert València són: la galeria castellonenca EspaiNivi Collblanc i l’alacantina Isabel Bilbao, i les valencianes Luis Adelantado, Benlliure, Galeria Alba Cabrera, Galeria Cuatro, House Of Chappaz, La Merceria, Tuesday to Friday, Jorge López Galería, Rosa Santos, Set Espai d’Art,*Shiras Galeria, The Liminal, Gabinete de Dibujos, Galeria Thema, i Galeria Vangar.

Patrocinadors Obert València 2022

Generalitat Valenciana, Centre del Carme Cultura Contemporània CCCC, Ajuntament de València, IVAM. Institut Valencià d’Art Modern., Cervezas Alhambra, El Secreto de la Filantropía, Fundación Hortensia Herrero, DKV Seguros, Fundación Juan José Castellano Comenge, Gandía Blasco, MAKMA, La escalera, Marte Feria de Arte Contemporáneo de Castelló, Colección Kells, Feria ARCO, Visit València – España., One Shot Hotels ,Caixa Forum, BioHubVLC, Bodegas Arráez, EMT València, Metrovalencia, Grupo Promedios

Col·laboradors Obert València 2022

Red collectors, Arte Global, Fundación Cañada Blanch, Posgrado Experto Universitario en Mercado y Gestión de Arte Contemporáneo, World Design Capital Valencia 2022, Restaurante Mascaraque IVAM