Abierto València 2021

LA MILLOR SELECCIÓ DE L’ART CONTEMPORANI EN “OBERT VALÈNCIA 2021” DES DEL 23 DE SETEMBRE FINS A l’1 D’OCTUBRE

Les galeries d’art de la Comunitat Valenciana presenten la seua programació per a aquest curs.
Dues galeries noves: The Liminal i Gabinete de Dibujos, a més de les renovades The Blink Project i Espai Tactel que ara són House Of Chappaz Showcase i House Of Chappaz Flat respectivament, sumen les seues propostes a les altres 15 galeries que conjuminen esforços per a celebrar la seua festa des del 23 de setembre a l’1 d’octubre.


En total 19 galeries que s’uneixen per a l’esdeveniment i que tindran les seues portes obertes en horari continu durant el cap de setmana per a rebre al públic i donar a conéixer els projectes de la temporada, les novetats i la programació anual.
Des de fa mesos LAVAC (Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana), s’acura en els preparatius d’Obert València 2021, la seua gran festa que enguany comptarà, com en edicions anteriors, amb les rutes Gallery Walk, organitzades per ARC i les xarrades en l’IVAM.

Igual que en edicions anteriors, la Conselleria de Cultura realitza una adquisició a la “Millor Exposició” i l’Ajuntament de València una altra adquisició al “Artista Destacat”.
També dins de l’esdeveniment s’atorgaran altres adquisicions de diferents col·leccions com la de la Fundació Hortensia Herrero, la col·lecció DKV, l’empresa Gandia Blasco, Makma i la Fundació Juan José Castellano Comenge.


Cervezas Alhambra a través de la seua plataforma de creació contemporània crear/sense/pressa, se suma un any més a Obert València atorgant un premi amb l’objectiu de reconéixer, difondre i potenciar les creacions dels artistes emergents i de les galeries que els acullen, per a acostar-les a un públic més ampli i contribuir a la revaloració de les obres. A més, aquest premi ha eliminat el límit d’edat per als artistes, amb la qual cosa s’amplia el nombre de participants. Aquest premi recau en l’obra més votada pel públic, votació que es realitza de manera telemàtica des del començament de l’esdeveniment i fins al dia 30 de setembre.

Una altra novetat d’enguany és la taula redona que es trasllada a la vesprada del dissabte titulada: “Col·leccionisme i més. Projectes entorn de la difusió de l’art contemporani a la Comunitat Valenciana” patrocinada per la fundació “El Secreto de la Filantropía” i moderada per Luis Trigo. En la qual participaran Rosa Castells, Sandra Guimarães, Javier Quilis i Juan Manuel del Pi.
Les 19 galeries d’art que participen en la novena edició d’OBERT VALÈNCIA 2021 són Luis Adelantado, Benlliure, Alba Cabrera, Galeria Cuatro, House of Chappaz Flat, House of Chappaz Showcase, La Mercería, Tuesday to Friday, Galeria Punto, Rosa Santos, Set Espai d’Art, Shiras Galeria, Galeria Thema, Galeria Vangar, Espai Nivi Collblanc, Aural, Isabel Bilbao, The Liminal i Gabinete de Dibujos.

OBERT VALÈNCIA ho organitza LAVAC, associació de galeries d’art contemporani de la comunitat valenciana, i compta amb el suport i col·laboració de Presentación de PowerPoint Generalitat Valenciana, Centre del Carme Cultura Contemporània CCCC, IVAM. Institut Valencià d’Art Modern., Ajuntament de València, Cervezas Alhambra,Fundación Hortensia Herrero, El Secreto de la Filantropía, DKV Seguros, Fundación Juan José Castellano Comenge, Gandia Blasco, MAKMA, Feria ARCO, València Turisme, One Shot Hotels, RedCollectors, Arte Global, Metrovalencia, EMT Valencia y Grupo Promedios.