Abierto València 2020

La huitena edició compta amb interessants novetats per a 2020.

OBERT VALÈNCIA 2020 AMPLIA DATES I ESTRENA IMATGE

Com cada any Obert València s’acosta al públic convidant a visitar i conéixer els projectes de les galeries d’art contemporani valencianes.

Obert València se celebrarà des del dijous 24 de setembre fins al divendres 2 d’octubre. El divendres i el dissabte les galeries valencianes obrin les seues portes en horari especial continuat de 17.00 a 23.00 hores, per a donar a conéixer l’obertura de la seua programació i els nous projectes al gran públic.

Amb aquesta huitena edició LAVAC, Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana, organitzadora de l’esdeveniment, consolida l’acostament del públic als seus creadors i als galeristes que els representen. Dins d’aquesta celebració s’atorgaran premis, es realitzaran visites guiades a les galeries, hi haurà xarrades i diferents accions, la qual cosa tot junt dota de sentit a Obert València.

El dijous 24 de setembre el jurat visitarà totes les galeries per a fallar els premis l’endemà. Membres del jurat confirmats de moment són: la col·leccionista Natalia Yera, el director de la fira de videoart Loop de Barcelona, Aurélien Le Genissel, José Luis Pérez Pont, director del Centre del Carme de Cultura Contemporània i Sandra Moros, conservadora de l’IVAM.

El divendres 25 de setembre al matí es realitzarà la roda de premsa en l’IVAM i es donarà a conéixer el nom dels premiats, amb el premi de la Conselleria de Cultura a la “Millor Exposició” i el premi de l’Ajuntament de València al “Artista Destacat”. També es comunicaran els premiats amb adquisició d’obra, que enguany atorgaran la Fundació Hortensia Herrero, la col·lecció DKV, l’empresa Gandia Blasco, la Fundació Castellà *Comenge i la revista *MAKMA.

Ja a la vesprada s’obriran les galeries al públic en horari especial de 17:00h a 23:00h.

Com en edicions anteriors destacaran les rutes Gallery Walk del divendres i el dissabte, organitzades per ARC i les xarrades en l’IVAM el matí del dissabte 26 de setembre, que enguany són a càrrec de la Fundació “El Secret de la Filantropia”. Els participants seran, Elisa Hernando, fundadora de Arte Global i Red Collectors, el comissari i director del Centre d’Art Hortensia Herrero,  Javier Molins, i el president de la Fundació “El Secret de la Filantropia” Luis Trigo.

El Premi Popular Cervezas Alhambra Obert València serà l’últim a comunicar-se el dia 2 d’octubre. La votació d’aquest guardó es realitzarà online pel públic visitant a les exposicions de les galeries participants.

Obert València tindrà una visió més significativa a tots els nivells amb la nova imatge, obra d’Antonio Ballesteros. Un canvi radical, un disseny de marca actual i atractiu que facilita el reconeixement d’aquesta celebració de les galeries valencianes que s’obrin al públic amb la intenció de donar a conéixer el seu treball i les tendències de l’art actual.

Les galeries que participen enguany en Obert València per LAVAC són: Espai Nivi Collblanc, Luis Adelantado, Aural, Benlliure, Isabel Bilbao, Alba Cabrera, Galeria Quatre, Espai Tactel, La Merceria, The Blink Project, Tuesday to Friday, Punt, Rosa Santos, Set Espai d’Art, Shiras Galeria, Galeria Thema, i *Vangar. La castellonenca Espai Nivi Collblanc i l’alacantina Aural participen en espais cedits, mentre que Isabel Bilbao participarà des de Xàbia.

Organitza: LAVAC

Participa: Conselleria de Cultura, Generalitat Valenciana, CCCC Centre del Carmen de Cultura Contemporània , IVAM, Ajuntament de València, Cervezas Alhambra, Fundació Hortensia Herrero, DKV, Fundació Juan José Castellano Comenge, Gandia Blasco, El Secreto de la Filantropia, Makma i ARCO.

Col·labora: EMT València, METRO València, Red Collectors, One Shot Hotels, Visit Valencia y Grupo Promedios