Abierto València 2023


L’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LAVAC) inaugura la temporada amb la celebració de l’onzena edició d’Obert València. Esdeveniment que s’ofereix com un dels esdeveniments artístics i culturals més destacats de la Comunitat Valenciana.

Obert València 2023 tindrà lloc des del 22 al 29 de setembre celebrant el seu tradicional Opening, visites guiades i una taula redona que enguany es converteix en un diàleg entre dos experts de l’art contemporani. Com a gran novetat, LAVAC celebrarà una exposició col·lectiva on es reuniran una selecció d’artistes de totes les galeries de l’associació.

Un any més, volem agrair als patrocinadors i col·laboradors que ens donen suport i acompanyen fent possible haver arribat fins ací, el seu suport a les galeries, els artistes i l’art.

Com cada any comptarem amb les adquisicions de la Conselleria de Cultura a la “Millor Exposició” i de l’Ajuntament de València al “Artista Destacat”, que seran triades per un jurat professional que enguany està compost per  Núria Enguita, directora de l’IVAM, Marta López Ricarte, Directora del Museu de la Ciutat, José Luis Pérez Pont, director del CCCC, Ángels Miralda, crítica i comissària d’exposicions, i Julia Morandeira, comissària, investigadora, docent i directora de KADIST Paris.

També s’atorgaran les adquisicions de la Fundació Hortensia Herrero, la col·lecció DKV, Gandia Blasco Group, Makma, la Fundació Juan José Castellano Comenge, Fira MARTE d’Art Contemporani de Castelló, la Col·lecció La Escalera, la Col·lecció Kells, i donem la benvinguda a Biohub life science art collection, que se suma al programa d’adquisicions en aquesta onzena edició.

Cerveses Alhambra, a través de la seua plataforma de creació contemporània celebra per quarta vegada en Obert València el Premi Cerveses Alhambra amb l’objectiu de reconéixer, difondre i potenciar les creacions dels artistes emergents i de les galeries que els acullen, per a acostar-les a un públic més ampli i contribuir a la revaloració de les obres. Un premi que s’elegirà per votació popular a través de la xarxa i s’entregarà l’últim dia de l’esdeveniment, el 29 de setembre, amb una celebració oberta al públic en la galeria guanyadora.

Obert València 2023 té com a principal missió acostar l’art contemporani al públic amb una programació del 22 al 29 de setembre, on s’inclouen els següents actes:

El divendres 22 de setembre a les 12:00h arranca la setmana gran de l’art a València amb la roda de premsa que se celebrarà en l’IVAM, que es retransmetrà via streaming i en la qual es donaran a conéixer les adquisicions de les diferents col·leccions i institucions. A la vesprada, de 17:00h a 22:00h, tindrà lloc el tradicional Opening de dènou galeries, serà un esdeveniment ineludible a la ciutat, i de 17:00h a 18:30h comencen les ARCO GalleryWalks, visites guiades amb la col·laboració de la Fundació ARCO, amb la col·laboració de BARREIRA A+D, programa de Màster Global Art Market.

Des d’aquest dia es podrà visita l’exposició Catarsi: Processos en l’art, l’home i la naturalesa, comissariada per  Alicia Ventura en el Espai d’Art Contemporani de El Castell ECA de Riba-roja de Túria, una proposta que reuneix una selecció d’artistes de totes les galeries de LAVAC.

El matí del dissabte 23 de setembre de 12:00h a 13:30h tindran lloc les ARCO GalleryWalks. A la vesprada, a les 18:30h, tindrà lloc en l’IVAM la presentació del llibre “Els guardians de l’art”, de Dani Levinas, en conversa amb Javier Molins, una trobada entre experts que abordarà les principals claus del col·leccionisme d’art. Per a concloure, aqueix dia a les 20:30h se celebrarà la Festa d’obertura de temporada Obert València en l’IVAM.

El diumenge 24 de setembre, ampliant la programació d’Obert València, les galeries obriran les seues portes d’11.00 a 14:00h i es realitzaran visites guiades ARCO GalleryWalks, de 12:00 a 13:30h

Des del dilluns 25 al dijous 28 de setembre, es realitzaran cada vesprada les visites guiades Cerveses Alhambra de 17:00h a 19:00h

El divendres 29 de setembre, a les 19:00h, com a colofó a l’esdeveniment, s’anunciarà el guanyador del Premi Cerveses Alhambra, tancant Obert València amb una celebració en la galeria guanyadora.

Les galeries participants enguany amb els artistes que exposaran són les següents: Alba Cabrera a la sala principal amb Jaume Cremades i a la sala superior amb Francesca Poza, Galeria Thema amb Ylana Yaari, Luis Adelantado amb Rubén Guerrero, Jorge López Galería amb l’artista Valeria Maculan, Volta Art Gallery amb Miguel Ángel Erba, Tuesday to Friday amb Martin Kačmarek, House of Chappaz amb Ovidi Benet, Rosa Santos amb Elena Aitzkoa, Galeria Vangar amb Adrián Jorques, Isabel Bilbao amb María Muñoz, Casa Bancal amb Eduardo Infante, Espai Nivi Collblanc amb Mónica Jover, Juan Ricardo Mejía Botero i Juan Falcón García, Galeria Benlliure amb Manuel Hernández Mompó, La Merceria amb Óscar Seco, Set Espai d’Art amb Laia Abril, Galeria Cuatro amb Gemma Alpuente, Galeria Ana Serratosa amb Shirin Salehi, Gabinete de Dibujos amb Tania Blanco i Shiras Galeria amb Toño Barreiro a la Sala Principal i Julio Galeote i Ana Rod en l’Espai Refugi.

Aquesta àmplia oferta d’art contemporani es podrà gaudir a partir del divendres 22 de setembre en les diferents galeries de la capital, mentre que en el CCCC les tres galeries que no tenen seu a la ciutat disposaran d’espais per a les seues exposicions; aquestes sales són la castellonenca Espai Nivi Collblanc, i les alacantines: Isabel Bilbao situada a Xàbia i Casa Bancal a Altea.

Obert València vol convidar a la ciutadania i els interessats en l’art contemporani i les tendències artístiques actuals a gaudir de les obres d’art, dels espais i de les explicacions dels propis galeristes i artistes durant aqueixos dies.

ARCO GalleryWalks

Obert València 2023 presenta les ARCO GalleryWalks, amb la col·laboració de la Fundació ARCO, una sèrie de visites guiades de 90 minuts de duració on es podrà gaudir de les diferents galeries i projectes expositius que participen aquesta onzena edició d’Obert València.

En aquesta edició comptem amb l’equip de mediació de BARREIRA A+D, programa de Màster Global Art Market que ha preparat 4 rutes per a descobrir les propostes de les galeries en Obert València 2023

Dates: 22, 23 i 24 de setembre

Horaris:

22 de setembre de 17:00h a 18:30h

23 i 24 de setembre de 12:00h a 13:30h

Places: 15 places per ruta

Rutes:

Ruta 1: Galeria Rosa Sants, House of Chappaz, Volta Gallery Art, Casa Bancal, Espai Nivi Collblanc i Isabel Bilbao Galeria d’art

Ruta 2: Set Espai d’Art, La Merceria, Shiras, Galeria Quatre i Luis Adelantado

Ruta 3: Alba Cabrera, Thema, Galeria Benlliure i Ana Serratosa

Ruta 4: Galeria Vangar, Gabinet de dibuixos, Jorge López Galería i Tuesday To Friday

INSCRIPCIONS

Patrocinadors Obert València 2023

Generalitat Valenciana, Centre del Carme Cultura Contemporània CCCC, Ajuntament de València, IVAM. Institut Valencià d’Art Modern., Cervezas Alhambra, Ajuntament de Riba-roja del Turia, Fundación Hortensia Herrero, DKV Seguros, Fundación Juan José Castellano Comenge, Gandía Blasco, MAKMA, La escalera, Marte Feria de Arte Contemporáneo de Castelló, Colección Kells, Feria ARCO, Visit València – España., One Shot Hotels ,Caixa Forum, BioHubVLC, Bodegas Arráez, EMT València, Metrovalencia, Grupo Promedios

Col·laboradors Obert València 2023

Gestión Arte Ventura, Red collectors, Arte Global, Exhibify, Restaurante Mascaraque IVAM