Premi Cañada Blanch 2022

En 2022 celebrem la 8a edició del Premi Col·lecció Cañada Blanch. Una iniciativa biennal que compta amb l’impuls de LAVAC, la Fundació Cañada Blanch, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València. 

El Premi Col·lecció Cañada Blanch comptarà amb una exposició on s’exposaran totes les obres presentades per les 19 galeries participants al premi. La proposta expositiva d’aquesta huitena edició porta per títol “Fer i desfer, pensant amb les mans” i està comissariada per Sara Vilar García, professora titular de la UPV en la Facultat de Belles arts.

Fer i desfer, pensant amb les mans

les obres que formen part del Premi Col·lecció Cañada Blanch 2022. Els treballs presentats en aquesta edició, encara que atenen diferents temes que preocupen en els nostres dies, curiosament responen a una forma d’abordar la pràctica artística similar, mostrant un gran interès pels processos de treball i per l’experimentació amb els materials. 

Palpar la matèria, les ferramentes, fer, pensar, mirar, desfer, refer i jugar amb la llibertat de qui no té por de fer i desfer, per establir un diàleg entre la pràctica i el pensament, entre el procediment i el concepte. Fer amb les mans com una forma de pensar i abordar la pràctica creativa. Aquesta és la forma d’aproximar-se al procés creatiu d’alguns dels artistes que formen part d’aquesta exposicióI encara que desfer és el contrari de fer, ací, fer i desfer són FER. Fer, desfer i tornar a fer, no és més que evolució. Perquè en ocasions, tornar arrere és la millor forma d’avançar.

Amb la intenció de fomentar la difusió de l’art contemporani i consolidar el teixit cultural de la Comunitat Valenciana, LaVAC, la Fundación Cañada Blanch, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, han treballat conjuntament per a que aquesta huitena edició siga un èxit.

La inauguració de la mostra serà el dimarts 8 de novembre a les 19.30h i es pot visitar de manera gratuïta a la Sala Estudi General del Centre Cultural La Nau.

Posteriorment l’horari de l’exposició és:

Dimarts a dissabte: 10h a 14h i 16h – 20h.

Diumenges i festius: 10h a 14h 

Jurat

• Juan Viña (President de la Fundació Cañada Blanch)

• Eva Sandoval, (Membre del Patronat de la Fundació Cañada Blanch)

• Paula Sánchez (Directora de la Fundació Cañada Blanch)

• Beatriz Espejo (crítica d’art)

• Elena Vozmediano, (crítica d’art)

• Ester Alba Pagán, (Vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València)

• Mª Salomé Cuesta Valera, (Vicerectora d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat)

Galeries participant

19 galeries de la Comunitat Valenciana: Luis Adelantado, Aural Galería, Galeria Benlliure, Jorge López Galería, Canem Galería, Rosa Santos, Galería Cuatro, IB ISABEL BILBAO  Galería de Arte, Gabinete de Dibujos, Galería Vangar, House of Chappaz, Galería Alba Cabrera, Shiras Galeria, Galeria Thema, La Merceria, EspaiNivi Coll Blanch, The Liminal, Set Espai d’Art i Tuesday to Friday

Comissariat

Sara Vilar García, professora titular de la UPV en la Facultat de Belles arts.