Premi Cañada Blanch 2019

Obra premiada

L’artista Greta Alfaro amb l’obra titulada European Dark Room #4 de la galeria Rosa Santos és triada Premi Col·lecció Cañada Blanch 2019.

Tema de l’exposició

Tempus quietare és el nom de l’exposició d’enguany. En ella, es proposa la reflexió sobre la temporalitat i intemporalitat de l’art: la importància de la seua percepció i de la serenitat de la seua contemplació. Es tracta d’una crítica vetlada a l’era digital i de la multitarea la conseqüència de la qual més directa és “una vagabunderia intel·lectual” i una “digitalització *hiperexcitante” amb la creació d’espectadors ‘’absents, fugaços i sense mirada’’.

Jurado

El jurat d’aquesta edició ha estat integrat per Lorena del Corral (crítica d’art), Luisa Espino (crítica d’art), Juan Viña (president de Fundació Cañada Blanch), Paula Sánchez (directora de Fundació Cañada Blanch), Manel Costa, membre del Patronat de Fundació Cañada Blanch i col·leccionista d’art, i Norberto Piqueras (responsable d’exposicions Centre Cultural La Nau de la Universitat de València).

Galeries participants

18 galeries de la Comunitat Valenciana: Galeria Thema, La Merceria, Plastic Murs, Aural Galeria, Galeria Vangar, Espai Tàctel, Galeria Alba Cabrera, Espaivisor, Shiras Galeria, Luis Adelantado, The Blink Project, SET Espai d’Art, Galeria Punt, Canem Galeria, Rosa Santos, Galeria Quatre, ISABEL BILBAO Galeria d’Art i Galeria Benlliure

Comissariada

Ricard Silvestre, professor del departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es ‘European-Dark-Room-4-Greta-Alfaro.-Adquisición-FCB-2019.jpg