Abierto València 2016

L’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LaVac) presenta el mes de setembre la quarta edició d’Obert València, l’esdeveniment que dona el tret d’eixida a la temporada expositiva en 18 galeries de la Comunitat Valenciana. Amb l’objectiu de trencar barreres entre el públic i l’art contemporani i fomentar el col·leccionisme, LaVac organitza un cap de setmana d’esdeveniments culturals el 30 de setembre i 1 d’octubre per a posar en valor la cultura i acostar l’art contemporani al ciutadà.

Durant dos dies, 30 de setembre i 1 d’octubre, les galeries acolliran les ARCO Gallery Walk, un esdeveniment en el qual es recorreran les galeries valencianes amb visites guiades per a entendre el funcionament i la història d’aquests espais. Patrocinada per ARCO i organitzada per l’Associació Valenciana d’Educadors de Museus (AVALEM), les ARCO Gallery Walks són rutes per les galeries de la ciutat de València que podran realitzar-se en sessions amb horari especial. La inscripció per a participar en aquestes visites és gratuïta i haurà de realitzar-se a través d’Internet com en els anys precedents.

Les galeries participants en Obert València seran: Luis Adelantado, Benlliure, Alba Cabrera, espaivisor, Mister Pink, Del Palau, Pau i Comèdies, Punt-Àrea 72, Galeria 9, Aural, Isabel Bilbao, Rosa Santos, Set Espai D’Art, Espai Tactel i Thema. Com a novetat, en aquesta quarta edició, Shiras, Plastic Murs i Pepita Lumier s’uneixen a les galeries participants.

Durant aquestes tres edicions, Obert València s’ha convertit en una de les cites de referència per a col·leccionistes i en aquesta edició es planteja com a objectiu animar al col·leccionisme local i nacional i transmetre el valor de l’art per a l’empresa, com ocorre en altres ciutats espanyoles i europees. Per a això, Colecciona, plataforma per al foment del col·leccionisme privat del nostre país i Ètica, empresa especialitzada en gestió patrimonial, finances corporatives i responsabilitat social; realitzaran una taula redona en la Fundació Bancaixa dins de la programació oficial d’Obert València. L’assistència a la taula redona es realitzarà sota invitació.

L’Opening, l’obertura de portes per a gaudir de les exposicions serà el dia 30 a les 17.00h quan desenes de galeries valencianes realitzaran l’obertura simultània de la temporada, acompanyat d’un coctel oferit per cada galeria. En acabar, l’IVAM acollirà la festa inaugural d’Obert València.

L’inici de la temporada expositiva porta a València el millor de la programació nacional i internacional de les galeries ja que LaVac, a través d’Obert València, convoca quatre premis en la seua aposta per la professionalització del món de l’art: Premi a la Millor exposició d’obertura atorgat per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i tres premis d’adquisició d’obra per entitats privades patrocinats per DKV, la Fundació Hortensia Herrero i Gandia Blasco.

Un jurat especialitzat compost pel gestor cultural Antonio Molina-Vázquez, el comissari independent Carlos Delgado Mayordomo i Josep Salvador de l’equip de l’IVAM, visitarà les exposicions per a atorgar el premi a la millor exposició. L’assistència a la festa de l’IVAM es realitzarà sota invitació.