Programa d’activitats “Hui és demá” Maig 2022

Les següents exposicions es contemplen, com hem assenyalat en el text introductori, dins del marc de col·laboració de la LAVAC amb València Capital del Disseny 2022. Aquesta selecció respon als criteris impulsats per New European Bauhaus (NEB) des d’àmplies perspectives creatives. Sostenibilitat, inclusió i diversitat, participació i col·lectivitat o innovació, entre altres, són qüestions tractades pel programa d’exposicions i activitats platejat per les galeries, la selecció de les quals destacarem ací segons un programa mensual.

Març-abril 2022

 • Galeria Alba CabreraDiàspores naturals. Tatiana Blanqué. 05.05—04.06
 • Galeria Cànem (Castellón). Soles. Elisa Torreira. Fins al 23.04
 • Gabinete de dibujos. Roberto Mollá. El caçador d´extraterrestres. Fins al 6.05
 • Galería Jorge López. Monument. Matías Ercole. Hasta el 17.06
 • Galeria Luis Adelantado:
  • Unearth Tomorrow. Ting-Ting Cheng. 24.03—6.05
  • Tria tot. Carlos Fernández-Pello. 24.03—6.05
  • ACTIVITATS. Artist Talk amb l’artistaTing-Ting Cheng. 5.05 a las 19:00h
 • Galeria Rosa Santos. Carta de Fraccions. Chema López. 25.03—20.05
 • La Mercería. Scapeland. Pedro Kouba. Hasta el 17.06
 • Set Espai d’Art. Animal lámina. Isidro Ferrer. 1.04—04.06
 • Shiras Galeria. Tresor: Anna Herrgott, Jens Gussek, Jesse Magee, Ibrahim Erdogan y Judith Röder. Fins al 06.05
 • Galeria Vangar. La repetició. Pol Pinto. Fins al 29.04-25.06

Galeria Alba Cabrera. Diàspores naturals. Tatiana Blanqué. Fins al 04.06

Amb el projecte Diàspores naturals, Tatiana Blanqué planteja un acostament al paisatge per a visualitzar la seua fragilitat. Els conflictes entre l’urbà i, per contraposició, el natural marquen la deriva d’un grup de pintures i treballs sobre paper en els quals l’artista s’aplica amb diferents tècniques. Línies, taques, esquitxades i degotejos passen de les teles al paper, per a acabar adherint-se a uns guants de làtex i expressar, així, la precarietat del medi natural.

https://albacabrera.com/exposiciones/


GALERIA CÀNEM (Castelló). Quan el paisatge estremeix. Antonio Alcaraz. Fins al 02.07

Antonio Alcaraz recorre a l’arqueologia industrial per a cartografiar el nostre entorn, l’espai de l’abandó. Un territori sotmés a transformacions constants en el qual l’arquitectura mostra la seua major fragilitat entre deixalles i ruïnes. Per a aquest projecte va recórrer a l’eix miner de la comarca Nord de Jaén: Linares-La Carolina, la contemplació de la qual s’escala a altres llocs, els de la condició contemporània. Diferents llenguatges i materials (fotografia, pintura, grafit, metalls i plàstics) s’amalgamen per a diagnosticar la desaparició del patrimoni industrial.

https://www.canemgaleria.com/


GABINETE DE DIBUJOS. El caçador d’extraterrestres. Roberto Mollá. Fins al 6.05

Roberto Mollá ens situa en una de les ciutats paradigmàtiques de la modernitat, Tokio. Tirant mà del dibuix, l’artista presenta la cartografia d’una urbe que reconeixem encara no sent allí. Des d’uns arxius en la paret, es projecten sobre taules i altres parets quants estímuls provinents del cinema, la literatura, els còmics i la música han configurat el patrimoni d’un futur que és sempre passat.

https://gabinetededibujos.com


GALERIA LUIS ADELANTADO. Unearth Tomorrow. Ting-Ting Cheng. 24.03—6.05

En l’exposició Unearth Tomorrow, Ting-Ting Cheng presenta una sèrie de fotografies que porten a l’espectador a reconstruir un territori que va poder ser entre Taiwan i San Salvador en Tuman. Un imaginari en el qual l’espectador, convertit en un explorador, queda emplaçat a bastir ponts entre cultures i moments històrics, com una manera d’identificar un present sempre canviant.

https://www.luisadelantadovlc.com/actual/

A potential view in 1626, 2021
Ultrachrome en paper fotogràfic Ilford Galerie Satín de 260 grs
47 x 62 cm c/u
Fotografía: David Zarzoso

GALERIA LUIS ADELANTADO. Tria tot. Carlos Fernández-Pello. 24.03—6.05

L’artista Carlos  Fernández-Pello recorre al reciclatge com mètode a través del que posar en qüestió el consum d’una novetat que es basa en la reapropiació constant de fets, teories, llocs i creacions, que no deixen de ser-ho perquè han sigut i continuen sent en la deriva del present. Des d’una sana actitud ecològica, gèneres clàssics com el paisatge o la naturalesa morta posen d’actualitat de la pintura com un procés inacabat, el de la pròpia avantguarda.

Foto. Carlos Fernández-Pello

ACTIVITATS

Artist Talk amb l’artista Ting-Ting Cheng. 5.05 a las 19:00h


GALERIA ROSA SANTOS. Carta de Fraccions. Chema López. 25.03—20.05

En Carta de fraccions, l’artista Chema López posa en qüestió la identitat contemporània com un constructe sotmés a una revisió permanent. Des de les seues pintures, l’artista aborda els paràmetres que normalitzen la pertinença a un lloc o a un col·lectiu, sense altres consideracions que les del registre d’una imatge-date com una font excloent de qualsevol altra consideració.

https://www.rosasantos.net/exposicion/chema-lopez/


SET ESPAI D’ART. Animal láminaIsidro Ferrer. 1.04—04.06

A manera de gabinet de curiositats, el dissenyador Isidro Ferrer planteja en aquesta exposició un gran mural realitzat per amb tota mena de tècniques (assemblatges, collages, dibuixos, etc.), disposades per a donar caça a un univers d’éssers de meravella. Un animalario que no és un altre que el que dona cabuda a les nostres maneres de vida i maneres de relacionar-nos amb el món, el de l’estranyesa.


SHIRAS GALERIA. TresorAnna Herrgott, Jens Gussek, Jesse Magee, Ibrahim Erdogan y Judith Röder. Hasta el 06.05

L’exposició Tresor compagina l’obra de cinc artistes diversos per a posar en relleu, no sense ironies, el nostre afany per conservar el valor de les coses per molt insignificants o absurdes que sovint puguen semblar. Amb això les obres presentades busquen amputar qualsevol relació entre els objectes i les paraules amb els usos i els significats, entre escultures, fotografies i altres suports que tenen com a fons el mirar d’una altra manera a través del gran vidre.

https://www.shirasgaleria.es/


GALERIA VANGAR. La repeticióPol Pinto. Fins al 29.04-25.06

Pol Pintó recorre al moviment com una possibilitat d’acció i reacció permanent  davant el que veiem. En l’exposició La repetició, l’artista aborda, des dels paràmetres del reductiu que ve de la conjunció del minimal i l’abstracció, una sèrie de llenços i papers en els quals extremalimita la fixació del gest i la línia. Una actuació disposada a generar tensions en l’afable el mirar de les coses.

http://galeriavangar.com/pol-pinto


GALERÍA JORGE LÓPEZ. Monumento. Matías Ercole. Hasta el 17.06

Matías Ercole presenta una visió en la quimèrica construcció d’un paisatge. Monument constitueix tota una declaració d’intencions en el desig d’albirar l’insondable. En els seus grans llenços empaperats es dona cita una variada iconografia que apunta d’un paisatge sempre de fons sobre el qual s’assentisca la deformació del natural. Es tractaria d’una pintura episodial, entesa com un gran espai escenogràfic en el qual intervé tant la formalitat del futurisme com la perplexitat del surrealisme-

https://www.jorgelopezgaleria.com/main#ExpoMatiasErcole


La Mercería. Scapeland. Pedro Kouba. Hasta el 17.06

En el projecte Scapeland, Pedro Kouba presenta una de les obsessions que ocupen la seua pintura en els últims anys: la crisi del veure. Per a això recorre a una mena de pintura en la qual la figuració el plena tot, fins a perdre’s de vista. Embolcalls, plàstics i cintes adhesives enceguen la possibilitat de veure més enllà i, d’aquesta manera, el que es veu, i la imatge a la qual anomena, ens situa en un espai d’incertesa que obligant-nos a obrir els ulls per a paralitzar la celeritat al fet que ens sotmet les formes de comunicació contemporània.