Programa d’activitats “Hui és demá” Juliol – Agost 2022

Les següents exposicions es contemplen, com hem assenyalat en el text introductori, dins del marc de col·laboració de la LAVAC amb València Capital del Disseny 2022. Aquesta selecció respon als criteris impulsats per New European Bauhaus (NEB) des d’àmplies perspectives creatives. Sostenibilitat, inclusió i diversitat, participació i col·lectivitat o innovació, entre altres, són qüestions tractades pel programa d’exposicions i activitats platejat per les galeries, la selecció de les quals destacarem ací segons un programa mensual.

JULIOL – AGOST 2022

  • Galeria Cànem (Castellón). Quan el paisatge estremeix. Antonio Alcaraz. Fins al 02.07
  • Galería Jorge López. Have a Dreams Across the Reality. Victoria Iranzo, Cristina Ramírez y Gema Quiles. Fins al 05.09
  • Galeria Luis Adelantado. Trencat Obert. Mercedes Azpilicueta, Esperanza Collado, Marius Engh, Ana Martinez Fernández, Monica Mays, Alex Reynolds, Alfredo Rodríguez, Victor Santamarina, Yann Sérandour, Reme Silvestre, Álvaro Urbano, Kristin Wenzel y Leticia Ybarra. Fins al 30.08
  • Galeria Rosa Santos. …de la crisi al risc…(2017-2022). Mira Bernabeu. Fins al 08.07
  • Set Espai d’Art. Solastalgia. Diana lelonek. 17.06-30.07
  • Galería Thema. Un discurs fora de context. Eugeni Simó y Ángel Celada. Hasta el 02.07

GALERIA CÀNEM (Castelló). Quan el paisatge estremeix. Antonio Alcaraz. Fins al 02.07

Antonio Alcaraz recorre a l’arqueologia industrial per a cartografiar el nostre entorn, l’espai de l’abandó. Un territori sotmés a transformacions constants en el qual l’arquitectura mostra la seua major fragilitat entre deixalles i ruïnes. Per a aquest projecte va recórrer a l’eix miner de la comarca Nord de Jaén: Linares-La Carolina, la contemplació de la qual s’escala a altres llocs, els de la condició contemporània. Diferents llenguatges i materials (fotografia, pintura, grafit, metalls i plàstics) s’amalgamen per a diagnosticar la desaparició del patrimoni industrial.

https://www.canemgaleria.com/


GALERIA LUIS ADELANTADO. Trencat Obert. Mercedes Azpilicueta, Esperanza Collado, Marius Engh, Ana Martínez Fernández, Mónica Mays, Alex Reynolds, Alfredo Rodríguez, Víctor Santamarina, Yann Sérandour, Reme Silvestre, Álvaro Urbano, Kristin Wenzel y Leticia Ybarra. Fins al 30.08

A partir de la idea d’embolic, l’exposició Trencat Obert, comissariada per Cristina Anglada, presenta a molt diversos artistes i suports amb obres també de molt diferents tècniques diverses i suports (tèxtils, escultures, objectes, fotografies, instal·lacions i peces audiovisuals). Reflexions sobre la naturalesa, la construcció de la veritat, ficció i realitat, la vulnerabilitat del cos, al costat del qüestionament dels processos de creació i la fragilitat de les seues narratives, són només part de les múltiples vies d’exploració que presenta aquesta exposició.

https://www.luisadelantadovlc.com/actual/


GALERIA ROSA SANTOS. . …de la crisi al risc…(2017-2022). Mira Bernabeu. Fins al 08.07

L’artista Mira Bernabeu presenta el projecte …de la crisi al risc…(2017-2022) per a abordar com la cotidianeidad es converteix en un lloc doblement vulnerable i exposat davant determinades situacions, com el de la pandèmia. Les seues fotografies, a manera de collage, mostren un diari en el qual es donen cita referències múltiples i dispars. Eslògans procedents de mitjans de comunicació i pamflets publicitaris, dècims de Loteria o resguards de compra, entre altres recursos, constitueixen el patrimoni amb el qual l’artista data irònicament una possibilitat de rebel·lia davant una voluntat delmada per l’efecte
abrasiu de la comunicació.

https://www.rosasantos.net/exposiciones/exposiciones-valencia/


SET ESPAI D’ART. Solastalgia. Diana lelonek. Fins al 30.07

L’artista Diana Lelonek presenta una sèrie de fotografies en les quals es retrata la condició caduca de la hiperproducció i el consum i el seu impacte en la naturalesa. No obstant això, aquestes fotografies no retraten una naturalesa devastada sinó la capacitat de la naturalesa de sobreposar-se a la catàstrofe i arrelar una esperança per a la seua supervivència.


GALERÍA JORGE LÓPEZ. I Have a Dreams Across the Reality. Victoria Iranzo, Cristina Ramírez y Gema QuilesFins al 05.09

L’exposició I Have a Dreams Across the Reality és un conjunt de posicions crítiques del
lloc propi que evoquen escenes particulars, sent aquestes, les representacions de les línies
que dibuixen la ment de les seues autores. Aquestes escenes combinen en un tot-lògic les peces que
componen el projecte desenvolupat per Victoria Iranzo (Conca, 1989), Cristina Ramírez (Toledo,
1981) i Gema Quiles (Vila-real, 1994) en l’espai de Jorge López. Els quadres d’aquestes tres
artistes exemplifiquen com la confecció d’escenes contextuals és una pràctica destinada a donar
presència en esdevindre-món del pensament subjectiu, somatitzat i identitari. La creació d’aquestes
escenes, des d’un punt de vista antropològic, és una resposta a la fi de les utopies
polítiques. No obstant això, és una resposta negativa davant la determinació de tal fi.

https://www.jorgelopezgaleria.com/main#ExpoMatiasErcole

Pink holes 2022. Victoria Iranzo

Galería Thema. Un discurs fora de context. Eugeni Simó y Ángel Celada. Fins al 02.07

L’exposició Un discurs fora de context posa en relació les obres d’Eugeni Simó i Ángel Celada recorrent al qüestionament de les formes de comunicació contemporània. D’una banda, Eugeni Simó recorre a la forma quadre per a presentar una sèrie d’impressions que delineen, no sense ironies, l’arquitectura moderna com un artifici de la comunicació. Pel seu costat Ángel Celada presenta una sèrie de collages com una forma d’escombratge dels carrers d’una ciutat soterrada per tota mena d’imatges i eslògans, en els quals el soroll visual ho tapa tot.

https://www.galeriathema.com/index.html