Programa d’activitats “Hui és demá” Febrer – Març 2023

Les següents exposicions es contemplen, com hem assenyalat en el text introductori, dins del marc de col·laboració de la LAVAC amb València Capital del Disseny 2022. Aquesta selecció respon als criteris impulsats per New European Bauhaus (NEB) des d’àmplies perspectives creatives. Sostenibilitat, inclusió i diversitat, participació i col·lectivitat o innovació, entre altres, són qüestions tractades pel programa d’exposicions i activitats platejat per les galeries, la selecció de les quals destacarem ací segons un programa mensual.

FEBRER – MARÇ 2023

  • Galeria Rosa Santos. La sangre, los ojos o el ramillete [La sang, els ulls o el ram]. Sandra Mar. 03.03.2023 – 28.04.2023
  • Set Espai d’Art. Paisaje [Paisatge]. Ana Esteve Llorens. 20.01.2023 – 11.03.2023
  • Jorge López Galeria. Un état sauvage. Crashing Windows. Guillaume Cabantous. 03.02.2023 – 31.03.2023

GALERIA ROSA SANTOS. La sangre, los ojos o el ramillete [La sang, els ulls o el ram]. Sandra Mar. 03.03.2023 – 28.04.2023

Sandra Mar, en aquesta la seua primera exposició individual, recorre a materials com la ceràmica, l’orfebreria o la joieria per a portar l’escultura a un lloc a part. Els seus treballs es presenten en estadis mínims, com a xicotetes constel·lacions de coses en les quals la manualitat porta els procediments tècnics a expandir-se en múltiples direccions. Amb això, la fisicidad dels materials, sense amagar la seua natural vulnerabilitat, es fa eloqüent i s’enforteix quan estreta la seua aliança amb altres materials, adquirint altres formes o incorporant l’escriptura, per a donar lloc al relat del quotidià.

https://www.rosasantos.net/exposiciones/exposiciones-valencia/


SET ESPAI D’ART. Paisaje [Paisatge]. Ana Esteve Llorens. 20.01.2023 – 11.03.2023

Amb l’exposició Paisatge, Ana Esteve Llorens recorre, com és comú en la seua obra, a procediments artesanals vinculats al material tèxtil. Fils crus, recol·lectats i trobats, com el cotó, el jute i el cànem, combinats amb uns altres com el cotó constitueixen la base d’acció d’aquesta artista i amb els quals reescriu un diari en el qual el temps adquireix una altra dimensió. Portats per Esteve Llorens a acomodar-se en configuracions escultòriques i en fotografies, aquests fils acaben donant lloc a una trama relacional en les quals es tixen històries personals i col·lectives. Llocs, persones, moments, viatges s’entrellacen per a cobrir-nos amb la fràgil capa de la memòria en la construcció del present.

https://setespaidart.com/


JORGE LÓPEZ GALERIA.  Un état sauvage. Crashing Windows. Guillaume Cabantous. 03.02.2023 – 31.03.2023

L’exposició Un état sauvage. Crashing Windows de Guillaume Cabantous planteja metàfora del món contemporani a partir de l’ús de material de rebuig. El consum, la velocitat i la destrucció són algunes referències entre les quals es mouen les seues escultures. Així, partint de la finestra d’un cotxe com a lloc des del qual veure córrer un món veloç, l’artista fa miques el vidre des d’on mirem, per a ancorar-lo en un altre lloc, el del deteniment. Diversos plans de vidre de cotxe aconsegueixen d’aqueixa manera una configuració orgànica doblegant-se, atapeint-se o caient. En aqueix procés d’humanització, el vidre s’obri en mil trossos, esborrant la transparència a la qual va servir i adquirint una funció fatal, la de mostrar les coses d’una altra manera a com semblen ser des de la finestreta d’un cotxe.

https://jorgelopezgaleria.com/